Svet

Direktno.rs

04. 02. 2020. 15:15 0

Angelin odgovor Trampu

Nemačka je odlučila da odgovori Americi na poniženje koje je pretrpela od strane specijalnog Trampovog izaslanika Ričarda Grenela. Naime, od prvog dana dolaska u Nemačku Grenel, koji je inače prvo bio planiran za mesto ambasadora SAD pri NATO, ponašao se dosta arogantno prema svojim domaćinima.

Kulminacija je odluka da se sporazum o jednoj od najbesmislenijih avio linija na svetu Priština - Beograd potpiše u americkoj ambasadi u Berlinu. Dakle, na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država u Nemackoj.

Ovaj dogovor je predstavljen kao istorijski, čak je i predsednik Tramp tvitovao na tu temu iako on realno nema nikakav uticaj na poboljsanje života na KiM i na odnosa Beograda i Prištine.

Sada je stigao odgovor. Imenovanje Kristofa Hojzgena, najvaznijeg čoveka u spoljnopolitičkom timu Angele Merkel za specijalnog izaslanika EU je dokaz da Evropa nije spremna da Americi prepusti rešavanje problema Kosova. Procenjeno je da Borelj nema autoritet da se suprotstavi Amerikancima i resenje je nađeno.

Sam Kristof Hojzgen je veoma upućen u desavanja u Srbiji, bio je posebno aktivan u periodu 2011. i 2012. godine, kada je držao komunikaciju sa šefom kabineta Borisa Tadića Miodragom Rakićem i Aleksandrom Vučićem.

U Beogradu se pričalo da su ova dvojica posle poraza Tadića na predsedničkim izborima krenuli u Berlin na sastanak sa Hojzgenom kako bi se odgovorila koalicija DS i SNS po ugledu na koaliciju u Nemačkoj između CDU i Socijaldemokrata, ali je navodno Tadić Rakića vratio bukvalno sa aerodroma.

Hojzgen je imao ogroman uticaj na postizanje Briselskog sporazuma, a kontakti s Aleksandrom Vučićem nikada nisu prestali.

Biće interesantno kako će izgledati "rat velikih" oko Srbije. Do sada smo u istoriji u ovakvim situacijama uvek loše prolazili. Plašimo se da će tako biti i ovoga puta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati