Srbija

Direktno.rs

18. 10. 2024. 08:11 4

SSP: Skoro 1.000 ljudi u Užicu bez grejanja cele zime?!

"Iako je grejna sezona započela zvanično 15. oktobra, to ne važi za sve Užičane koji koriste i plaćaju usluge JKP Toplota. Stanovi su većinom hladni i tek delimično zagrejani, dok u nekim, samo retkim zgradama, grejanje funkcioniše. Najteža situacija je u Omladinskoj ulici, gde je stanarima čitavog bloka zgrada, njih skoro hiljadu u preko 200 stanova, sinoć rečeno da zbog kvara za koji su nadležni znali od prošle godine, a nije saniran tokom leta, ove sezone uopšte neće imati grejanja", izjavio je Aleksandar Veselinović, predsednik užičkog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Za kvar su znali JKP Toplota, nadležni iz lokalne samouprave i upravnici zgrada, svi listom kadrovi SNS-a, koji sada prebacuju krivicu jedni na druge. Jedini koji nisu znali su stanari koji uredno plaćaju račune. Kao utehu ogorčenim građanima okupljenim u neformalnom protestu ispred zgrada, dali su obećanje da im zbog ove situacije neće dostavljati račune tokom ove zime. Novac koji su građani do sada uplatili od kraja prethodne do početka ove grejne sezone, npr. 9.000 dinara mesečno za prosečan dvosoban stan, nisu pominjali.

I to je prava slika SNS vlasti u Užicu. Građani stavljeni pred svršen čin, ostavljeni da se na zimskim temperaturama brinu sami o sebi i snalaze kako znaju i umeju. Naravno, ako mogu i imaju sredstava za to, kao u slučaju nenadane elementarne nepogode. Jer SNS ne zna drugačije, tu nema ni struke, ni sistema, ni kadrova, čak ni elementarne ljudske pristojnosti. Žrtve takve vlasti su uvek i isključivo građani koji će u 21. veku morati da prežive zimu bez grejanja", zaključio je Aleksandar Veselinović, predsednik GrO SSP Užice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati