Srbija

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 15:36 1

Kosovska policija zatvorila prostorije Privremenog organa Opštine Srbica

Pripadnici takozvane kosovske policije upali su danas u prostorije Privremenog organa opštine Srbica i zatvorili ih, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, četvorica policajaca u civilu su zapečatila prostorije ove srpske institucije i iz nje isterali radnike koje su tamo zatekli, uz obrazloženje da se bave „nelegalnim i protivustavim delovanjem“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je takav potez u direktnoj suprotnosti sa svim sporazumima i tekovinama dijaloga i pokazuje da jedino što špremijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ume jeste da vodi politiku zatvaranja, blokada i gašenja. Ističe se da je to deseti Privremeni organ koji su vlasti u Prištini proizvoljno i protivpravno zatvorili, nakon gašenja Privremenih organa u Štrpcu, Klini, Istoku, Goraždevcu, Gori, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

- Ovim je nastavljena institucionalna i politička represija nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, a u režiji Aljbina Kurtija koji Srbe želi da ostavi bez osnovnih sredstava za život i time ih natera da napuste svoja vekovna ognjišta. Političarima u Prištini nije dovoljno što je Srbica tokom pogroma i sukoba već obesrbljen i etnički očišćen grad, već sada i na ovaj način žele da zatru sve srpsko što ima veze sa ovom opštinom i srpskim imenom - navodi se u saopštenju.

Institucije čije gašenje Aljbin Kurti naređuje i sprovodi naočigled međunarodne zajednice osnov su za formiranje Zajednice srpskih opština i njihovim zatvaranjem Kurti zapravo nedvosmsleno poručuje da nema nameru da ikada formira ZSO i ispuni svoje obaveze proistekle iz Briselskog sporazuma, navela je Kancelarija.

- Međutim, vara se ako misli da će Beograd ikada odustati od zahteva za formiranjem ZSO i da će moći da pobegne od svojih preuzetih obaveza ili da će Beograd svoj narod ikada ostaviti bez pomoći i prinadležnosti koje im isplaćuje i koje će im isplaćivati - piše u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati