Srbija

Direktno.rs

14. 10. 2024. 15:26 1

"U Zrenjaninu partijska lojalnost nadmašuje profesionalnost, iskustvo i rezultate"

Gradonačelniče, kako opravdavate odlazak Dejana Karličeka, sa mesta direktora Pozorišta "Toša Jovanović", profesionalca sa bogatim umetničkim iskustvom i dokazanim rezultatima, da biste na čelo Narodnog pozorišta doveli osobu bez relevantnih kvalifikacija? Da li je Vaša jedina kvalifikacija za imenovanje direktora stranačka pripadnost i poslušnost - navodi se u izjavi Sonje Pernat, koje prenosimo u celosti.

- Ovaj potez lokalne vlasti u Zrenjaninu je jasna demonstracija politike gde partijska lojalnost nadmašuje profesionalnost, iskustvo i rezultate. Dejan Karlečik, kao dokazani umetnik, vraća sjaj pozorištu, ali se ipak sklanja da bi ustupio mesto partijskom kadru bez potrebnih kvalifikacija. Njegova smena i postavljanje nestručnog kadra na čelu Narodnog pozorišta pokazuju da SNS ne ceni kompetenciju i posvećenost, već koristi javne institucije kao alat za političko uhljebljavanje i kontrolu.

Dok se Zrenjanin priprema da nosi titulu Grada kulture 2025. godine, ironija je da se kultura ovako grubo zanemaruje. Veliki novac koji će pristići za projekte obnove verovatno privlači one koji žele da ga kontrolišu i koriste za lične interese. Pozivam nadležne da pokažu odgovornost prema javnom interesu, da prepoznaju prave vrednosti i podrže ljude koji su zaista zaslužni, a ne da podstiču političku korupciju i nepotizam. Kultura nije vaš poligon za partijske manipulacije - zaključuje Sonja Pernat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati