Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

13. 10. 2024. 20:07 0

Sledi OBRT: Očekuju nas olujni vetrovi i pad temperature

Nastavlja se ugodno oktobarsko vreme. Tokom većeg dela sledeće sedmice pod uticajem visokog vazdušnog pritiska biće stabilno i suvo u Srbiji.

U ponedeljak nakon oblačnijeg jutra, tokom dana sunčano, uz novo povećanje oblačnosti prema večeri i noći, ali ne očekuju se padavine. Utorak će do doneti sunčano vreme, a sreda postepeno povećanje oblačnosti. Od četvrtka se očekuje nešto više oblaka, ali biće i sunčanih perioda.

Maksimalna temperatura u ponedeljak biće od 17 do 23°C, u utorak od 18 do 24°C, a u Beogradu do 20°C. Od srede se očekuje manji pad temperature vazduha, a maksimalna temperatura do kraja sedmice biće uglavnom od 15 do 20°C. Jutra će tokom tog perioda biti relativno hladna i maglovita uz temperature od 1 do 9°C.

Utorak će prolazno doneti jak severozapadni vetar koji će u sredu biti u slabljenju i u skretanju na jugoistočni. Od četvrtka do kraja sedmice u Srbiji će duvati jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, a na jugu Banata i u Podunavlju i do 100 km/h. Košava će biti hladnijeg karaktera, odnosno anticiklonalnog, uz suvo vreme.

Srbija će se tokom tih dana nalaziti pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, ali će on još viši biti istočnije, a nešto niži zapadnije, što će dovesti do izraženog gradijenta i vrlo vetrovitog vremena.

Prema trenutnim prognozama, od 23. oktobra očekuje se postepeno otopljenje, da bi oko 25. oktobra temperature bile od 20 do 24°C.

Inače, prosek maksimalne temperature za ovo doba godine u Srbije je od 14 do 18 stepeni i one će u narednih 10 dana biti uglavnom iznad prosečnih vrednosti.

Kada je reč o padavinama, u narednih desetak dana nema na vidiku da će biti značajnijih i obilnijih padavina i biće uglavnom suvo i to zahvaljujući visokom vazdušnom pritisku i anticiklonu, koji će sprečavati prodor ciklona, oblačnih i padavinskih sistema unutar evropskog kopna sa Atlantika.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati