Srbija

S.M.

12. 10. 2024. 07:02 0

SNS u Blacu otkazao poslušnost?!

Sednica Skupštine Blaca je prekinuta kada je na red došla tačka o izboru zamenika predsednika Skupštine Hadži Dragana Ilića (SPS), čime je trebalo da se konačno potvrdi koalicioni sporazum između SNS i SPS na lokalu. Taj sporazum se mesecima već priprema, jer je za decembarske izbore SPS u Blacu bio oštra opozicija SNS, te nisu hteli ni da podrže njihovo formiranje vlasti na lokalu. Pre ove sednice se uz pritisak centrala pristalo na dogovor, a SPS je trebalo da dobije mesto zamenika predsednika Skupštine, jedno direktorsko mesto i jedno mesto u Opštinskom veću. I onda je nastao haos na sednici.

Za izbor Hadži Dragana Ilića iz SPS na ovoj sednici glasalo je svega osam od prisutna 22 odbornika. I to tri od četiri odbornika SPS, i samo pet odbornika SNS. Na sednici je od 15 odbornika SNS bilo 13. Opozicija koju čine Blace protiv nasilja (SSP i NPS), kao i Novi DSS - ukupno pet odbornika - na sednici nije glasala, kao ni jedan odbornik SPS. Tako Ilić nije izabran, jer je njegov izbor trebalo da podrži većina, odnosno 13 odbornika. Na kraju, nakon komešanja, počeli su da izlaze odbornici i Skupština je prekinuta, jer nije postojao kvorum.

- Tačno je, predložen sam, ali nisam izabran. Nije do nas, ovo je nepoštovanje koalicionog sporazuma. Nisam iznenađen i razočaran, ovo je zemlja Srbija. Videćemo šta će dalje da se dešava - prokomentarisao je za Direktno.rs činjenicu da su odbornici SNS prekršili koalicioni sporazum Hadži Dragan Ilić, predsednik blačkog SPS i kandidat za zamenika predsednika Skupštine.

On je dodao da, kada je večina odbornika napustila zasedanje, izašli su i oni.

Problem je što SNS i SPS nekako ne mogu i pored pritisaka iz centrala da se slože i sednu zajedno.

- Ova sednica pokazala je nejedinstvo unutar SNS u Blacu, jer jedan deo nikako ne želi da vidi SPS u koaliciji. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati - kazao je za naš portal šef odborničke grupe "Blace protiv nasilja" iz redova Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Blacu Žarko Miletić.

Predsednik Skupštine Blace Dejan Mijajlović (SNS) nije želeo da komentariše nastalu situaciju.
Predsednik Novog DSS u Blacu i odbornik ove stranke u lokalnoj Skupštini Miloš Pavlović kaže da je opozicija, bez SPS, pokazala jedinstvo.

- Činjenica je da je SNS u Blacu totalno nejedinstven i to su sada i pokazali - objasnio je Pavlović.

U Blacu SNS ima klimavu većinu. Ukupno su dobili 15 odborničkih mesta, od 25 koliko je u Skupštini. Od tog broja dva njihova odbornika ne dolaze na zasedanja, jer su ljuti na SNS u Blacu, pa ispada da je svega 13 odbornika. SPS im je neophodan za većinu, a to očito mnogi ne žele, pa su i ignorisali centralu i njihovo naređenje da moraju da budu u koaliciji sa SPS. Sa druge strane, i SPS nije jedinstven po ovom pitanju, te je tako već jedan od četiri odbornika koliko imaju, odustao od podrške ovoj koaliciji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati