Srbija

S. M.

10. 10. 2024. 12:11 2

Policija u zgradi Skupštine Niša, a tek da vidite razlog... (VIDEO)

Sednica Skupštine grada Niša koja je ovog četvrtka počela, brzo je prekinuta, i to zbog balona sa slikom predsednika Skupštine grada Niša Igorom Novakovićem, koji je pušten sa terase zgrade skupštine. To se dogodilo u toku rasprave o izveštaju sa prošle sednice čiju legitimnost opozicija osporava, pa i odluke koje su proistekle iz nje, kao što je sam izbor gradonačelnika. A balon je pušten kao reakcija na činjenicu da deca u Nišu nemaju besplatne udžbenike, nakon čega se u holu Skupštine našla i policija.

Istovremeno je najavio Novaković da će protiv grupe mladića koji su u holu zgrade Skupštine postavili transparent "Sedi 1!", podneti krivičnu prijavu. Opozicioni odbornici su podržali mladiće sa transparentom i naglasili da su oni samo mirno izražavali svoj stav, te da nema osnova za krivične prijave i da je u svakom demokratskom društvu legitimno iskazivanje ličnog stava.

- Oni su samo legitimno iskazali svoje mišljenje, nisu bili agresivni i imaju prava na to. Vi ste, Novakoviću, ti koji su ukrali glasove građana Niša - prokomentarisao je u holu prof. Dr Dragan Milić, predsednik Grupe građana "Dr Dragan Milić".

I ovoga puta, vlast, odnosno tesna većina zahvaljujući jednom odborniku Ruske stranke, odbila je sve predloge opozicije za dopunu dnevnog reda, te se ne raspravlja ni o istražnim rudarskim aktivnostima na desetak kilometara od Niša.

S tim u vezi, gradonačelnik Dragoslav Pavlović je čitao izveštaj rudarske inspekcije gde se tvrdi da tri godine traju istražne radnje koje su sada završene bez primedbi, iako on tvrdi da treba da se održi javna rasprava o tome, a Skupština je odbila predlog opozicije da se održi ta rasprava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati