Srbija

Direktno.rs

29. 09. 2024. 15:30 3

"Vlada Srbije opet izvela poljoprivrednike na ulice"

"Vlada Srbije izvela je opet paore na ulice jer nije isplatila subvencije i sve što je dogovoreno sa Vladom. Poljoprivrednici su na ulicama i zato što plaćaju najskuplji dizel u Evropi, ali i zato što se i pored učestalih suša ne ulaže u navodnjavanje. Ulaganja u domaću poljoprivredu su nikakva", ističe pokrajinska poslanica Pokreta za preokret Saška Radujkov.

Ona dodaje da Pokret za preokret zahteva od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprovrede da "odmah ispuni zahteve koji su dogovoreni još prošle godine sa nekadašnjom premijerkom, a sadašnjom predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić".

Više udruženja nezadovoljnih položajem poljoprivrednika se danas okupilo ispred Banovine u Novom Sadu, iako se na njih vršio pritisak da odustanu od toga, ističe Radujkov.

- Vojvodina je okosnica poljoprivrede u Srbiji, pa je red pitati i Pokrajinsku vladu da li su tražili od resornog Ministarstva ispunjenje zahteva poljoprivrednika? Dok odgovorne države podržavaju razvoj domaće poljoprivrede, u Srbiji su poljoprivrednici prepušteni sami sebi - dodaje Radujkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati