Srbija

S. M.

25. 09. 2024. 07:05 2

Vesić obećao, pa slagao - ispaštaju deca (FOTO)

Meštani Potočića, Male Plane i Drenovca kod Prokuplja dočekali su novu školsku godinu bez staze za pešake, iako je obećano da će se ona napraviti, pa deca svakodevno prolaze magistralom, kako bi došla do Osnovne škole "Svetislav Mirković Nenad" u Maloj Plani. Oni i dalje čekaju odgovor i misle kako da zakonskim putem obezbede deci bezbednost u saobraćaju.

Evo, prošlo je tačno 346 dana od kako je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obećao deci u Maloj Plani, Potočiću i Drenovcu da će uz magistralu uraditi neophodne staze kako bi deca bezbedno došla do škole. Nova školska godina uveliko teče a deca u pratnji roditelјa i uz veliki oprez i rizik pešače do škole.

- U više navrata u toku leta i od početka školske godine obraćali smo se dopisima ministarstvu kako bismo podsetili ministra Vesića na naš veliki problem i na dato obećanje, ali za sada nemamo pozitivan odgovor osim onog klasičnog pozivanja na član 84. Zakona o bezbednosti u saobraćaju koji kaže da je za trotoare, biciklističke staze, rasvetu itd. uz magistralni put nadležna lokalna samouprava - kaže Daniela Ristić iz Potočića.

Ona dodaje da su meštani pokazali izuzetno strpljenje i poverenje, ali da gube nadu.

- I eto nas u začaranom krugu. Obzirom da smo sličnu "odbojku" doživeli i prošle godine kada smo protestvovali oko zone škole, ostaje nam da smislimo način kako da se ne kršeći propise izborimo za bezbednost naše dece i nas samih - zaključila je ona.

I zaista, prošle godine uz upornost uspeli su na kraju da horizontalnom signalizacijom obeleže pešačke prelaze kod škole, kako bi deca sigurnije prelazila i ne samo deca, već svi meštani. Ovi prelazi su na magistarlnom putu Niš - Priština u selu i jedina su veza meštana ova tri sela sa školom. Tada su više od mesec dana svakoga dana blokirali jedan od dva pešačka prelaza i na kraju je lično Vesić posetio Malu Planu i obećao rešavanje i tog, ali i ovog problema oko pešačkih staza. Prvo je ispunio, drugo još nije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati