Srbija

[ Izvor: Danas ]

23. 09. 2024. 09:31 11

Napadnuti studenti: Šok bomba pod noge, došlo je 30 momaka u crnom

Prvo nam je bačena šok bomba pod noge, a onda smo čekali policiju sat i po, a onda je došao jedan policajac i u isto vreme još 30 momaka sa kačketima i maskama u crnom. Došlo je do koškanja, napali su nas i oni i pripadnici obezbeđenja, kaže za Danas student Srđan Đurić, jedan od dvoje koji su jutros povređeni i završili na Urgentnom centru nakon incidenta u kom je bačena eksplozivna naprava ispred Rektorata u Novom Sadu.

Pretili su mi da će mi danas ili sutra polomiti kolena, a osoba koja nas je fizički napala je predsednik Fonda za evropski razvoj AP Vojvodine.

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta počeli su jutro posle osam, a pre toga studenti iz grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi ponovo sprečili glasanje.

Međutim, oko 5.30 sati, kako je preneo 021.rs, bačena je neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada.

Ispred zgrade se nalazila grupa muškaraca obučena u crno i ne pušta studente da uđu u Rektorat. Policija je legitimisala studente, a studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana je hitna pomoć na licu mesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Studenti mogu da uđu u zgradu Rektorata jedan po jedan. Studenti STAV-a su većinom ispred zgrade. Kako tvrde, unutra u prostoriji gde se održavaju izbori nalaze se i batinaši koji su ih napali. Policija ih je kažu pustila da uđu unutra. Studentkinja Mila Pajić se vratila iz Urgentnog i zadobila je lakše telesne povrede, kao i Srđan Đurić kome je povređeno koleno.

Studentkinja Mila Pajić kaže za Danas da sumnjaju da ih je napalo privatno obezbeđenje. Isti ti ljudi su bacili i eksplozivnu napravu, a radi se, kako je rekla, o ljudima koji su poslati da obezbede kršenje pravilnika.

- Kada je policija došla zbog eksplozije, došao je jedan pollicajac i u isto vreme muškarci u crno obučeni spremni da uđu u Rektorat. Zajedno smo došli do vrata, mene je neko šutnuo u natkolenicu, bol je bio jak, ali je posle prestao. Bili smo u Urgentnom, konstatovane su lakše telesne povrede. Čekamo da vidimo da li će policija identifikovati ko se nalazi u Rektoratu i da li je to protivzakonito - rekla je Pajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Hodaj uzdignute glave

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati