Srbija

Direktno.rs

09. 09. 2024. 12:46 7

"SNS od udžbenika napravio monopol za sticanje profita"

"SNS je od prosvete i udžbenika napravio biznis i politički izdavački monopol za sticanje profita. Za režim je potpuno normalno da deca iz Jasike i Kapidžije koja pohađaju isti razred, nemaju iste udžbenike, ali za nas sve navedeno nije normalno, niti će ikada biti, a posebno nam je nenormalno i sramotno da osnovci u Beogradu i još nekim gradovima Srbije, dobiju od svog grada besplatne udžbenike, a deca Kruševca, ne!", izjavio je Ivan Mandić, predsednik GrO Stranke slobode i pravde Kruševac, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Da li to gradonačelnik Beograda više mari za osnovce od gradonačelnika Kruševca? Da li je ovo poruka "za našu decu" da je bolje biti dete u Beogradu nego dete u Kruševcu, jednako kao i roditelj?

Ovo je dvanaesta godina vlasti SNS u Kruševcu kako režim ne reaguje i peta godina kako gradski odbor SSP Kruševac podnosi zvanično zahteve građana za dobijanje besplatnih udžbenika za sve osnovce na teritoriji Kruševca. Isto toliko godina dokaza da je za Srpsku naprednu stranku obrazovanje nepotrebno, a da su deca Kruševca za njih samo trošak i da je osnovna škola samo usputna stanica za SNS stranački štand i masovni miting.

Nova školska godina je uveliko počela, a roditelji osnovaca su ponovo za udžbenike morali da odvoje polovinu svoje plate na komplet udžbenika. Oni roditelji koji imaju dvoje ili više osnovaca, što se tiče SNS, ne moraju da jedu svakoga dana. Stranka slobode i pravde još jednom zahteva od aktuelne gradske vlasti da odgovori na postavljena pitanja i da već danas krenemo u projekat izdvajanja finansijskih sredstava iz budžeta grada, kako bismo sledeće godine obradovali sve osnovce besplatnim udžbenicima, istog izdavača", zaključio je Ivan Mandić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati