Srbija

[ Izvor: Mediji ]

06. 09. 2024. 21:27 3

Školski tim suspendovao učenika koji je napao nastavnika

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u svom odgovoru na naša pitanja vezana za slučaj napada učenika petog razreda na nastavnika u prokupačkoj osnovnoj školi kazalo da je Školski tim za zaštitu od nasilja suspendovao učenika i pokrenuo disciplinski postupak.

- U svakoj pojedinačnoj situaciji nasilјa reaguje škola, koja u skladu sa propisima preduzima određene mere. Ministarstvo prati postupanje škole i pruža joj podršku, a u slučaju potrebe u školu se upućuje prosvetna inspekcija i stručno pedagoški nadzor. U ovom konkretnom slučaju, škola je odmah po incidentu obavestila roditelјa, policiju i hitnu pomoć koja je ukazala pomoć povređenom nastavniku. Najvažnije je da je nastavnik dobro - naveli su iz Ministarstva prosvete i dodali:- Školski tim za zaštitu od nasilјa je suspendovao učenika i pokrenut je disciplinski postupak. S obzirom na kompleksnost slučaja od klјučnog je značaja da se u rešavanje pitanja ovog učenika uklјuče i druge relevantne institucije.

Podsetimo, dečak je iz čista mira tokom časa, nakon što ga je nastavnik upitao da li ima svesku potrebnu za nastavu, počeo da viče, a onda je i bacio klupu na nastavnika. Klupa je pala nastavniku na levu nogu i polomila mu palac. U momentu kada se nastavnik sagnuo da skloni klupu, učenik je bacio i stolicu, ali je ona, na sreću, preletela i nije nanela dodatne povrede. Dok je nastavnik pokušavao da se zaustavi krvarenje na otvorenom prelomu, učenik je i dalje vrištao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati