Srbija

Direktno.rs

16. 08. 2024. 07:22 0

Danas će sve goreti: RHMZ najavio kad stiže osveženje

U Srbiji će ovog petka biti pretežno sunčano i veoma toplo, a Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će do kraja sedmice biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 41 stepena.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, najniža temperatura će se kretati od 16 do 25, a najviša od 37 do 40 stepeni Celzijusa.

Danas je na teritoriji cele Srbije upaljen crveni meteoalarm zbog ekstremno visokih temperatura, dok će u istočnoj, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi biti i žuti meteoalarm zbog nepogoda.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće uglavnom slab zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti od 22 do 25, a najviša oko 39 stepeni.

Od početka naredne sedmice promenlјivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu plјuskova i grmlјavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalјe toplo - kretaće se u intervalu od 29 stepeni u zapadnoj Srbiji do 36 stepeni u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlјe.

Prema najavi RHMZ, najtopliji gradovi u Srbiji danas će biti Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Kraljevo i Niš.

Detaljna prognoza za naredna tri dana

Subota

Pretežno sunčano i veoma toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde se očekuje i izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, uglavnom u brdskoplaninskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 16 do 25 stepeni, a najviša od 37 do 41 stepeni.

Nedelja

Promenljivo oblačno i veoma toplo, u prvom delu dana u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne i uveče mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u Braničevskom okrugu povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 16 do 25 stepeni, a najviša od 33 do 38 stepeni.

Ponedeljak

Promenljivo oblačno, sparno i nestabilnije vreme sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i pojačan vetar. Na istoku Srbije duži sunčani intervali uz retku pojavu padavina. Vetar slab i umeren jugoistočni, tokom dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni, prvo u Vojvodini. Najniža temperatura od 16 do 24 stepena, a najviša od 30 do 36 stepeni.

Prognoza vremena 20. do 24. avgusta

Promenljivo oblačno i sparno, ponegde s kišom i pljuskovima s grmljavinom. U većini mesta maksimalna temperatura od 29 do 36 stepeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati