Srbija

[ Izvor: Danas ]

08. 08. 2024. 21:43 13

Bjelić po izlasku iz policije: Zbog Instagrama raspisana potraga za mnom

Aktivista Ivan Bjelić, koji je večeras pozvan u policijsku stanicu zbog razmirica tokom protesta u Gornjem Milanovcu, kaže da je tamo obavešten da je za njim raspisana potraga "zbog objave na Instagramu".

Kako je Ivan Bjelić rekao za N1 po napuštanju policijske stanice, dok je večeras na protestu protiv iskopavanja litijuma u Gornjem Milanovcu držao govor, jedan momak se zatrčao iz mase ka njemu i počeo da viče kako je Bjelić "strani plaćenik i domaći izdajnik".

Kada je završio svoj govor, policajci su ga pozvali da, zajedno sa organizatorom, u policijskoj stanici da izjavu, rekao je on.

Bjelić je, dodaje, to i učinio, međutim kada je trebalo da napusti stanicu, policajci su mu kazali da je za njim raspisana potraga.

Kada je pitao zašto i kakva potraga, rečeno mu je da je to "zbog njegove objave na Instagramu od pre mesec dana, u kojoj je "obavestio ljude da je Ustavni sud vladinu uredbu o stopiranju projekta Jadar proglasio neustavnom"", tvrdi Bjelić.

Policija mu je rekla da je to kvalifikovano kao "poziv na nasilno rušenje ustavnog poretka Srbije", naveo je on.

- Tražili su od mene da im pokažem objavu koju su slikali drugim telefonom. Proverili su mi telefon, da vide koje sve naloge imam na Instagramu - dodao je on.

Kako je rekao za N1, pušten je nakon sat i po vremena u policiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati