Srbija

[ Izvor: Mediji ]

23. 07. 2024. 14:06 0

RHMZ: Jako nevreme pogodiće ove delove Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za područje Sremskog i Južnobanatskog okruga na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

Na području Sremskog i južno-Banatskog okruga lokalno obilni plјuskovi sa grmlјavinom i gradom i kratkotrajno jakim vetrom, upozorio je RHMZ.

RHMZ je izdao upozorenje na pljuskove sa grmljavinom u Banatu, Sremu i ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Prethodno, RHMZ je najavio lokalni razvoj oblačnosti i plјuskove sa grmlјavinom u Pomoravlјu i jugoistočnoj Srbiji. Republički hidrometeorološki zavod upravo je izdao i upozorenje za područje Srbije na kratkotrajne vremenske nepogode u noći između utorka i srede i u sredu. Tokom noći na severu i zapadu Srbije, a sutra i u ostalim krajevima, lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: plјuskovi sa grmlјavinom i većom količinom padavina, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova, upozorio je RHMZ. Upozorenje je izdato i za područje Beograda zbog veće količine padavina.

Sutra promenlјivo i nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, pa se u pojedinim delovima grada očekuje veća količina padavina, uz kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Podsetimo, danas je u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo vreme, uz povremene oblačnosti. Krajem dana mogući su kiša i pljuskovi sa grmljavinom, prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža temperatura biće od 17 stepeni do 22, a najviša od 31 do 34 stepena.

Danas je u celoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm zbog tri pojave - pljuskova, grmljavine i visokih temperatura.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati