Srbija

Direktno.rs

23. 07. 2024. 12:30 13

Opština Medijana je prva slobodna teritorija u Srbiji

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Medijana, najveće opštine Grada Niša za predsednika Skupštine je izabran Miloš Bošković, iz Grupe građana „Biramo Niš“ čime je zvanično ovo prva opština u Srbiji sa opozicionom vlašću. Za njegovog zamenika imenovan je Dragan Maslaković, a sekretar Skupštine je Miodrag Grujović. Za taj predlog Grupe građana „Dr Dragan Milić“ glasalo je 16 odbornika, od ukupno 27.

Srpska napredna stranka sa partnerima na listi u ovoj opštini ima 11 odbornika, a tri opozicione liste osvojile su 16 mandata.

- Zalagaću se za to da svi odbornici imaju jednaka prava i odlučivaćemo bez partijskih i stranačkih pritisaka - kazao je Bošković nakon imenovanja.

Prof. dr Dragan Milić je nakon izbora kazao da je Niš pokazao i izborio se da demokratskim putem, na izborima dobije vlast.

- Ovo je jedan istorijski dan za Niš. Nakon dvanaest godina došlo je do promene vlasti. Niš je pokazao jednu svoju veliku zrelost i da ne želi Srpsku naprednu vlast. Srećan sam što smo pokazali da promena valsti može da se desi mirnim putem, uz pomoć glasačkih listića - naglasio je prof.dr Milić nakon formiranja vlasti u Opštini Medijana.

On je podsetio da nije sve gotovo, jer opozicione stranke na nivou Grada Niša imaju većinu, odnosno 3.500 glasova više u odnosu na SNS i da će se process oslobađanja Niša nastaviti.

Medijana će na sednici zakazanoj za 30. jul dobiti i izvršnu vlast.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Progutao žeton

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati