Srbija

Direktno.rs

22. 07. 2024. 15:07 1

RHMZ najavio padavine, evo gde će pljuštati

RHMZ se oglasio i upozorio da će u narednim satima pljuskovi sa grmljavinom pogoditi ove delove Srbije.

- U narednim satima na području Bačke i severnog i srednjeg Banata lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom - napisali su.

Prema ranijoj prognozi, danas se očekuje maksimalna temperatura do 33 stepena, ali je u celoj Srbiji i dalje na snazi žuti meteoalarm zbog vrućina.

Ipak, u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji na snazi je i žuto upozorenje zbog grmljavine.

Vreme sutra

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo, dok se krajem dana očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, lokalno intenzivnijim, koje će zahvatiti severne i zapadne krajeve, a tokom noći ka sredi će se proširiti na veći deo Srbije.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura biće od 17 do 22, a najviša od 31 do 34 stepena Celzijusa.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo. Kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom očekuje se u Vojvodini i u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, severozapadni.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura oko 22 °C, a najviša oko 33 °C. Krajem dana i u toku noći ka sredi jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Prema izgledima vremenea za narednih sedam dana, od srede do petka promenljivo, nestabilno i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i pljuskova sa grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji. Za vikend i u ponedeljak pretežno sunčano i ponovo toplije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati