Srbija

Direktno.rs

23. 06. 2024. 08:04 4

Vrsajkov (SSP): Zašto zaseda "stara" skupština, šta pokušavate da sakrijete od nas?

Novosadski odbornici odlučivaće o čak 44 tačke na predstojećoj sednici gradske Skupštine, zakazanoj za 28. jun. To ne bi bilo toliko problematično da ne zaseda "stara Skupština", odnosno odbornici izglasani 2020. godine, navodi se u saopštenju Vladimira Vrsajkova predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad, koje prenosimo u celosti.

- Zbog toga se nameće logično pitanje: zašto vlast zanemaruje izbornu volju građana i ne dozvoljava da se što pre konstituiše nova Skupština sa 32 odbornika opozicije, izabranih na lokalnim izborima 2. juna? Možda zbog toga što vlast ne želi da se opozicioni odbornici izjašnjavaju o velikom broju problematičnih tačaka?

To su, pre svega odluka o završnom računu budžeta za 2023 godinu, kao i programi poslovanja, odnosno, investicioni planovi više javnih preduzeća, aneks ugovora za garažu u Šafarikovoj ulici, planovi za generalnu regulaciju zemljišta oko hotela „Park” i na Mišeluku, kao i mnoge druge tačke. Ponovo smo svedoci da su potrebe naprednih investitora iznad prava velikog broja Novosađana koji su 2. juna glasali za opoziciju i koji žele da se njihovi predstavnici učestvuju u donošenju ovako važnih odluka.

Gradski odbor SSP Novi Sad zahteva od režima da što hitnije zakaže konstitutivnu sednicu nove Skupštine grada, koja bi se onda, u najkraćem roku, izjašnjavala o velikom broju spornih tačaka predviđenih za nelegitimnu sednicu 28. juna - zaključuje Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Tebi je to smešno?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati