Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

22. 06. 2024. 06:48 2

Za gurmanske delikatese 10.500 evra iz gradskog budžeta

Širok spektar gurmanskih delikatesa od svinjske pršute, kulena, kraškog vrata, kravljeg, ovčijeg, kozjeg i feta sira, kačkavalja i kajmaka, grilovanog povrća, šampinjona, raznih vrsta pljeskavica, ćevapa, bele vešalice, rolovanog pilećeg ražnjića i džigerice, domaće kobasice, pilećeg i punjenog bataka, karađorđeve i bečke šnicle, bifteka na žaru, carske prste, filete lososa, pastrmke, salate - razne vrste od šopske do vitaminske, palačinke, sladoleda, ali i alkoholna pića od piva do viskija i tekile, platiće građani Prokuplja iz budžeta gradske kase 1.250.000 dinara ili oko 10.500 evra za ugostiteljske usluge. To će koristiti gosti Grada Prokuplja tokom narednih 12 meseci, na koliko je precizirano da traje ovaj ugovor.

Uz sve to, gradska vlast traži i rezervaciju za 20 jednokrevetnih i isti broj dvokrevetnih soba za goste kojima će osim noćenja biti obezbeđen i doručak.

- Mi smo kao i prošle i ove godine raspisali nabavku za ugostiteljske usluge na godinu dana, radi se o uslugama koje mi moramo da obezbedimo našim gostima. Mi time pokrivamo celu godinu za sve situacije koje se dese, od dolaska predstavnika na nivou države, do stranih delegacija i gostiju koji nam dolaze za slavu i razne manifestacije koje organizujemo - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Da su predstavnici vlasti, a posebno pojedini funkcioneri u Prokuplju "bolešljivi" na ugostiteljske usluge i kafane i restorane u kojima borave o trošku svih građana, pokazuje i podatak da je za ovogodišnje obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije iz budžeta izdvojeno 3 miliona dinara, a od tog novca će se za usluge ugostiteljstva potrošiti 990.000 dinara.

Za taj novac, usluge jela i pića koristiće, kako nezvanično saznaju Južne vesti, oko 150 zvanica koji će biti gosti Prokuplja tokom obeležavanja slave.

Među njima tradicionalno dolaze i gosti iz Francuske i Slovenije, gde gradski funkcioneri Prokuplja neretko vole da odlaze tokom godine.

Već tokom dana, put Francuske krenuće i novoizabrani gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović i zamenik načelnika Gradske uprave Uglješa Kostić i oni će po zvaničnom pozivu predstavnika gradske vlasti u Eponu, gradiću u Francuskoj sa kojim se 2015. Prokuplje pobratimilo, predstavljati svoj grad na slavi Francuza.

Trošenje novca iz budžeta grada Prokuplja za kafane uvek izaziva nezadovoljstvo među građanima koji smatraju da se taj novac može mnogo odgovornije i na transparentniji način potrošiti.

Tvrde da "rasipništvo" na račun građana nije samo neodgovorno, već i "duboko nepošteno" prema onima koji pune gradsku kasu svojim teško zarađenim novcem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati