Srbija

[ Izvor: Mediji ]

17. 06. 2024. 20:18 1

Oprez: Temperature u ovim gradovima će ići do 40 stepeni

Narednih dana pod uticajem termičkog grebena sa juga, očekuje se priliv vrele afričke vazdušne mase iz Sahare, dok će pod uticajem anticklona nebo biti bez oblaka.

Dakle, u Srbiji do kraja nedelje biće sunčano i tropsko vreme.

Već sutra očekuje se maksimalna temperatura od 31 do 35°C, u Beogradu do 33°C. Još vrelje biće u sredu, uz temperature iznad 35°C.

Najtoplji period u Srbiji očekuje se od četvrtka do subote, uz temperature od 35 do 39°C, a vrhunac talasa očekuje se u subotu u jugoistočnoj Srbiji i u Pomoravlju, uz temperature i do 40°C.

Ako se prognoze ostvare, maksimalna temperatura u Nišu i Ćupriji mogla bi da dostigne 40°C.

Kada je reč o Beogradu, maksimalna temperatura biće od srede iznad 35°C, a od četvrtka do subote do 38-39°C. Tropski toplo biće i na planinama do 1100 metara nadmrske visine, uz temperature do 32°C, a na Kopaoniku do 25°C.

Tropske noći

Do kraja nedelje u mnogim predelima Srbije očekuju se tropske noći, pre svega u Vojvodini i u urbanim sredinama, što znači da se maksimalne temperature neće spuštati ispod 20°C, a u Beogradu ni ispod 25°C.

Ove sedmice očekuju se i veoma visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa se u periodu od 10 do 16 časova ne preporčuje izlaganje suncu duže od 10 minuta bez adekvatne zaštite.

Vreme koje se očekuje u nedelji pred nama, delovaće nepovoljno i neugodno po sve ljude, a naročito na one sa hroničnim bolestima. Na udaru vreline naći će se i životinje, pa bi bilo poželjno obezbediti im dovoljno vode.

Prema trenutnim prognozama, osveženje se očekuje u nedelju, ali i pored pada temperatura biće i dalje toplo, ponegde sa prolaznim pljuskovima sa grmljavinom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati