Srbija

[ Izvor: Mediji ]

14. 06. 2024. 22:03 0

U Srbiji se gradi gotovo 4.000 stanova

U aprilu 2024. izdate su 2.723 građevinske dozvole, što predstavlja povećanje od 38,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Od ukupnog broja dozvola izdatih u aprilu 80,8 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 19,2 odsto na ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 79,3 odsto dozvola izdato je za stambene, a 20,7 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (64,8 odsto).

Prema dozvolama izdatim u aprilu 2024. u Srbiji je prijavljena izgradnja 3.723 stana, s prosečnom površinom od 72 kvadratnih metara.

Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama 10,1 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 150,4 kvadratnih metara, a 88,5 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, a njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 61,4 kvadratnih metara.

Predviđena vrednost radova novogradnje u aprilu 2024. iznosi 84,6 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 30,6 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Južnobačka oblast (14,2 odsto), Sremska oblast (9,8 odsto), Borska oblast (5,8 odsto), Severnobačka oblast (4,8 odsto) i Mačvanska oblast (4,4 odsto), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1 odsto do 3,2 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.06.2024.]




Video dana

Viljuškarista se pravi važan

Anketa

Da li ste zadovoljni igrom Srbije protiv Engleske?

Rezultati