Srbija

Direktno.rs

27. 05. 2024. 12:50 3

"Zašto je vaspitačicama zabranjeno da uzimaju odmore do 2. juna?"

"Rukovodioci PU "Naša radost" izdali su naređenje pomoćnici direkora Violeti Lošonci Sluki da prenese šefovima objekata da zabrane vaspitačicama korišćenje godišnjih odmora od 28.04 do 2.6, odnosno do izbora. Pitamo rukovodioce ove ustanove, a pre svega Veljka Vojnića zašto je izdato ovakvo naređenje", rekao je Robert Šebek, predsednik subotičkog odbora Stranke slobode i pravde i predsednik Poslaničke grupe SSP u Skupštini AP Vojvodine.

- Pitamo ga da li je najavljeno neko vanredno stanje, ili neka elementarna nepogoda ili je upravo ta elementarna nepogoda izborna kampanja koju vodi SNS u gradu Subotici? Da li ste svesni u kojoj meri i na koji način ste ovom sramnom i protivzakonitom odlukom doveli u opasnost najosetljiviju kategoriju društva, decu? - neveo je Šebek.

Prema njegovim rečima, "umesto da ih čuvaju dve vaspitačice, čuva ih jedna, dok je druga u toku radnog vremena na terenu u svrhu rada za izbornu kampanju Srpske napredne stranke".

- Takvim potezom u direktnu opasnost ste doveli veliki broj dece koja ostaju sa jednom vaspitačicom koja zbog prevelikog obima posla ne može da se posveti svakom detetu. Da li Vam je bezbedan boravak deca u vrtićima na prvom mestu? Ova politička odluka nas uverava da nije - istakao je Šebek i zaključio:

- Jasno nam je zašto se ovo dešava, jer po našim saznanjima PU "Naša Radost" u svom kolektivu ima nemali broj vaspitačica koje protivzakonito držite u radnom odnosu na određeno vreme, neke i više od 15 godina i na ovaj način ih ucenjujete da pored radnog zadatka za koji su se školovali moraju da rade i u interesu vladajuće partije. Ovo dešavanje u pomenutoj ustanovi je samo jedan od pokazatelja da ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore, kako u Srbiji, tako i u Subotici. SSP Subotica pod hitno traži od Inspekcije rada, vanredni nadzor u objekatima PU „Naša radost“ u vezi zaštite Zakona, od Sindikata da hitno reaguje i zaštite svoje zaposlene u spomenutoj Ustanovi, i na kraju od nadležnih istražnih organa da pod hitno ispitaju i utvrde da li su naznačeni rukovodioci izvršili tešku zloupotrebu službenog položaja i time počinili krivično delo - zaključio je Šebek.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati