Srbija

S. M.

25. 05. 2024. 10:35 1

Spirić (SSP): Nastavljaju da gase Lebane

"Koja je to "uspešna" populaciona politika Vlade kada se deca u Lebanu zapravo šalju desetinama kilometara daleko od kuće da bi se izbeglo zatvaranje seoskih škola? Sto dana prethodne Vlade proslavljeno je u Lebanu uz naprednjačku priču da je jug zemlje važan i da je cilj obezbediti bolje uslove za mlade. Godinu dana kasnije, kao i prethodnu deceniju pod vlašću SNS-a, nije urađeno ništa! Mladi beže jer nemaju uslove za školovanje svoje dece niti za pristojan život. Lebane se gasi", rekla je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica GrO SSP Leskovac tokom posete Lebanu.

- Danas se gasi i Veterinarska stanica, dok pojedine škole opstaju samo zato što se deca iz hraniteljskih porodica iz grada, nehumano, šalju na nastavu u udaljena sela. Neke škole, poput one u selu Prekopčelica, zatvorene su zbog neuslovnosti i prokišnjavanja, pa su deca primorana da pohađaju nastavu u Mesnoj zajednici, gde jedva desetak učenika pohađa mešovito odeljenje, od prvog do četvrtog razreda - istakla je Spirić i upitala da li je to ta naprednjačka populaciona politika koja bi trebalo da oživi srpska sela?

- Politika zbog koje je Lebane izgubilo preko 20 odsto stanovnika, dok je još toliko na privremenom radu u inostranstvu? Dok porodice beže iz Lebana zbog najnižih plata u Srbiji, bogati se jedino porodica Gorana Jovića, koji je na čelo opštine nasledno postavio svog zeta, ali i ostale članove porodice na razne funkcije. Višedecenijski javni funkcioner i predsednik Regionalne privredne komore, Jović je klasično oličenje lokalnog SNS moćnika koji uništava živote i budućnost porodica. Takve ćemo smeniti na prvim demokratskim izborima - od kojih ne odustajemo - zaključila je Spirić.

Prisutnima se obratio i Dejan Kostić, predsednik SSP Lebane, rekavši da, iako je svaki peti stanovnik napustio Lebane zarad boljeg života i mogućnosti, SSP neće odustati od namere da Lebane opstane i postane primamljivo mesto za život.

- Kao mesto rođenja cara Justinijana I, kroz istoriju preživelo je mnoge izazove, preživeće i ovu vlast - poručio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati