Srbija

Direktno.rs

09. 05. 2024. 17:54 0

Pernat: Skok u budućnost doživeće samo kineske investicije

Pozivam gradonačelnika Salapuru da obavesti javnost o mnogim projektima koje su lokalni naprednjaci (on i njegove stranačke kolege) pompezno najavljivali, a koji su ostali mrtvo slovo na papiru - izjavila je Sonja Pernat predsednica zrenjninskog odbora SSP-a i narodna poslanica.

- Gospodine gradonačelniče, pre koju nedelju ste posetili mesto Perlez, zanimljivo je da nijednom rečju niste spomenuli kinesku kompaniju koja je preuzela pogone preduzeća "Begejplast". Podsećamo, da su pojedini mediji, 30.10.2018. preneli kako je pompezno najavljeno da je to nekakva "prva investicija u Evropi". Rečeno je "ukupna vrednost investicije u hale i opremu biće oko 500.000 evra". Tada je građanima Zrenjanina, a posebno Perleza, poručeno da treba da budu srećni jer će "pravi investitori" otvoriti stotinu novih radnih mesta - rekla je Pernat gradonačelniku Zrenjanina.

Pernat je upitala gradonačelnika da kaže koliko je ljudi sada zaposleno u pogonu u Perlezu.

- Zašto su Vam, Vaše partijske kolege iz Perleza, prećutale da se iz tog pogona opet po selu šire neprijatni mirisi, koje udišu i ta deca koju koristite za ličnu promociju, kada se slikate. Rekla bih da Vas ne zanima zdravlje građana već samo politička promocija ili se radi o uticaju moćnih interesa koji podržavaju zagađivače, a Vi direktno sa svojom strankom učestvujete u tome. Iako se u svom skoku u budućnost u ekspozeu Vaše stranačke kolege zalažu za zdravu životnu sredinu, istina je drugačija. PM čestice biće u Banatu mnogo prisutnije od vaših investicija nego nova radna mesta, Zrenjaninci će i dalje piti vodu sa arsenom, a kineske investicije doživeće skok u budućnost i pravu ekspanziju - zaključila je Pernat u svom obraćanju gradonačelniku Zrenjanina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati