Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 04. 2024. 15:51 4

Prognoza za praznike: Baš smo baksuzi

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za Srbiju do sredine maja - iz dana u dan. Naravno, najviše nas zanima kakvo će biti vreme za Prvi maj i Uskrs.

Oni koji tvrde da kod nas za svaki 1. maj mora da pada kiša, tek da bi rasterala izletnike - izgleda da nisu pogrešili ni ove godine.

Još Accuweather prognoza nagovestila je da vreme za Prvi maj i Uskrs možda neće biti kakvo priželjkujemo, a meteorolog Vladimir Đurđević objasnio je da će vreme do kraja aprila biti „baš kako treba da bude u ovo doba godine“. A to ne znači 30 stepeni u kojima još danas uživamo.

RHMZ je izašao sa svojom prognozom za 30 dana i, kako se vidi i na grafikonu, od sutra nas očekuje strmoglav pad temnperature. Međutim, mnogi su više zainteresovani za praznike - neradni dani za Prvi maj i Uskrs su se ove godine tako lepo složili da smo se svi nadali bekstvu u prirodu ili na neko jeftino putovanje.

Pa, kako stvari stoje, u Beogradu će 30. aprila i 1. maja biti i kiše i gromova, a maksimalne dnevne temperature jedva da će dostizati 20 stepeni. Nestabilno vreme se nastavlja i nadalje, a temperature se do kraja ovog perioda neće vraćati na 30 stepeni.

Beograd

Novi Sad

Niš

Kragujevac

Zlatibor

Kopaonik

Kišno će biti i u ostatku Srbije, posebno na popularnom Zlatiboru gde bi kiše moglo da bude od 29. aprila pa sve do 6. maja. Pogledajte prognozu RHMZ iz dana u dan do sredine maja.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati