Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

13. 04. 2024. 13:55 0

Ono kad STARI radnici ne valjaju, PRIMIŠ nove i - katastrofa: Zvuči poznato?

Iako je UPPR-om (Unapred pripremljeni program reorganizacije) predviđeno da radnici JKP Komnis iz Bele Palanke redovno primaju zaradu, njima je od plate za februar uplaćeno po 5.000 dinara, dok ostatak novca još nisu dobili. Predsednik Sindikata Bojan Stojanović kaže da je problem u novim radnicima koji su primljeni oko izbora, ali i u tome što Opština ne uplaćuje novac za urađeni posao, dok odgovor direktora nismo dobili jer nije odgovarao na pozive.

Zbog mnogih problema rukovodstvo Komnisa je još 2022. godine predložilo stečaj preduzeća kroz Unapred pripremljen plan reorganizacije, a zbog brojnih finansijskih problema, čestih blokada računa, nelikvidnosti, velikih dugovanja i nesposobnosti plaćanja. Ovaj plan je usvojen juna 2023. godine, a radnici kažu da se on sada ne poštuje.

- Krajem marta su svi radnici dobili linearno februarsku platu u iznosu od 5.000 dinara, iako preduzeće po UPPR-u ima obavezu da isplaćuje zarade kako dospevaju, s već su kašnjenju koje prevazilazi okvire sporazuma - navodi jedan od radnika.

To potvrđuje i predsednik Sindikata ovog preduzeća Bojan Stojanović koji kaže da mu je iz rukovodstva preduzeća rečeno da će do petka primiti prvu polovinu plate, ali da se to nije dogodilo. Tvrdi i da se UPPR ne poštuje i po pitanju broja radnika, jer je njih trenutno 30% više nego što je predviđeno tim planom.

- Pet-šest radnika je primljeno pre izbora, a njih 19 u vreme oko izbora u decembru, iako to nije predviđeno. Sad je i to dodatno finansijsko opretećenje - kaže Stojanović.

Zašto kasne plate i ne poštuje se UPPR, Južne vesti su probale da saznaju i od novog direktora Komnisa Ivana Nikolića, koji je sedmi direktor ovog preduzeća od 2019. godine. On nije odgovarao na pozive novinara i SMS poruke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati