Srbija

[ Izvor: Mediji ]

05. 04. 2024. 19:50 1

Stiže hladni talas: Evo kada Srbiju očekuju pljuskovi

Vreme u Srbiji ponovo je pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, pa je stabilno i suvo, a očekuje se i sve toplije.

U prilog stabilnom i sunčanom vremenu ići će ne samo visok vazdušni pritisak, već i veoma izražen termički greben sa Mediterana, u sklopu kojeg će stizati veoma topla vazdušna masa sa severa Afrike preko Mediterana. Za vikend i početkom sledeće sedmice u Srbiji će biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost.

Sve do nedelje se očekuje severozapadni vetar, koji će u nedelju biti pojačan, povremeno i uz jake udare, dok će početkom sledeće sedmice, odnosno u ponedeljak i utorak duvati jugoistočni vetar, koji će u košavskom području i na planinama biti jak, na jugu Banata povremeno i sa olujnim udarima, pojasnio je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Maksimalna temperatura u subotu biće od 25 do 29°C, u Beogradu do 27°C. Još toplije biće drugog dana vikenda, uz temperature do 30°C, a početkom sledeće sedmice tropski dani doneće ponegde tempetrature i do 31-32°C.

Početkom sledeće sedmice očekuje se pad vazdušnog pritiska i jačanje snažnog ciklona sa zapada, što će biti uvod u promenu vremena. U sklopu ciklona očekuje se premeštanje hladnog fronta, koji će do Srbije stići sredinom sledeće sedmice i doneti jače pogoršanje vremena.

Ovaj hladni front doneće već u sredu ujutro i pre podne severnim i zapadnim, a sredinom dana, posle podne i uveče i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni.

Četvrtak će doneti razvedravanje, ali u noći ka petku sa severa još jedno prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura biće u osetnijem padu, pa će već u četvrtak biti hladnije za 10 stepeni. Ipak, i pored tog pada temperature, ostaće i dalje umereno toplo, s obzirom na to da je prosek masimalne temperature za ovo doba godine od 14 do 18°C.

U drugoj polovini sledeće sedmice biće svežije, maksimalna temperatura od 15 do 20°C, što su ujedno i prosečne temperature za ovo doba godine. Narednih dana biće toplije za 10 i više stepeni, da bi u drugoj polovini sledeće sedmice temperature bile u padu za 10 stepeni.

Dakle, pred nama su pravi letnji dan, a zahlađenje se očekuje sredinom sledeće sedmice, pa će do sredine sedmice biti promenljivo oblačno i ugodnije i prijatno toplo vreme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati