Srbija

Direktno.rs

01. 04. 2024. 11:25 3

SSP: Mozzart uveden u nišku osnovnu školu

"Mozzart uveden u nišku osnovnu školu. Ali ne kompozitor, već reklama Mozzart fondacije čiji je osnivač kladionica. Da nije tužno, bilo bi smešno", izjavio je Aleksandar Robajac iz Stranke slobode i pravde Niš.

- Na opšte zgražavanje roditelja, koji su prisustvovali otvaranju terena sa veštačkom travom u OŠ "Kralj Petar Prvi", ceo teren agresivno je brendiran logom Mozzart fondacije, odnosno Mozzart kladionice. U sred dvorišta osnovne škole, promoviše se kladionica naočigled direktora škole, predsednika opštine Palilula, gradonačelnice Niša! I niko od njih u tome ne vidi problem - objašnjava Robajac i dodaje da se "pod plaštom fondacije, koja se tobože bavi društveno-korisnim radom, uvodi kladionica u osnovnu školu - deci ispred nosa".

- Ko je odobrio takav projekat, šta radi Školska uprava i čemu služi?! Šta je sledeće - da se deci, umesto vaučera za školski pribor, dele vaučeri za klađenje?! Ili da se reklamiranje kladionica uvede i u vrtiće?! Dok je u Srbiji sve više maloletnih zavisnika od kocke, a kladionice niču na svakom ćošku pa i neposrednoj blizini škola, vlast ih uvodi i u same škole - navodi Robajac.

U ime Stranke slobode i pravde Niš Robajac zahteva da se "hitno uklone sva Mozzart obeležja iz školskog dvorišta i da se ni u jednoj školi ne ponovi ovako nešto".

- Zahtevamo odgovornost direktora škole, načelnika školske uprave, predsednika opštine Palilula, gradonačelnice Niša koji su najgrublje zloupotrebili školu i učenike za ličnu promociju i promociju kladionice Mozzart! Kao da ovo nije dovoljno, nego je pao video bim i povredio troje učenika i dve prosvetne radnice. Ali to nije bilo dovoljno da se događaj prekine jer Dragana Sotirovski mora da se slika, kampanja ne sme da stane! Nikada nesposobniji ljudi nisu bili na čelu grada i zato mora da se menja - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati