Srbija

Direktno.rs

01. 04. 2024. 09:30 1

"Cvetanović obećao da će se radnici Džinsija zaposliti u fabrici Aunde - i tamo su otpušteni"

"Gospodo iz SNS, neće vam poći za rukom da preusmerite pažnju javnosti sa skandaloznih otpuštanja radnika na laži i dugogodišnje targetiranje Dragana Đilasa. Umesto brige za radnike, koji su ostali bez posla u fabrici "Aunde" d.o.o. nastavljate da lažete i izvrćete stvarnost u svom radikalskom maniru", izjavila je Jelena Spirić, predsednica leskovačkog odbora i narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Spirić je ocenila da "leskovački naprednjaci imaju razlog da lažu, s obzirom na obećanje šefa Cvetanovića radnicima Džinsija da 1.000 njih neće ostati na ulici već se zaposliti u fabrici Aunde".

- Umesto definisane plate koja je bar 20% veća od minimalne zarade, samo deo radnika Džinsija je do pre par dana, kada su otpušteni, primao crkavicu kojom ne može prehraniti svoje porodice. Čak i dok je Aunde u februaru ove godine dobio tranšu od 2,7 miliona evra na ime subvencija, radnici su u kantini dobijali obroke sa isteklim rokom trajanja, a uzbunjivačima nije bilo dozvoljeno da uđu u krug fabrike - rekla je Spirić i zaključila:

- Gospodo iz SNS, vaša bezočnost je očigledna. Dok se hvalite novim radnim mestima i obećavate prosperitet, vaša politika je zapravo omogućila da radnici rade samo po par meseci, dok investitori koriste subvencije i ne snose odgovornost. Vlast koja bi trebalo da brine o radnicima očigledno nema kontrolu nad situacijom jer je za radnike nije ni briga. Stidite se zbog onih porodica koje su prisiljene da beže iz svoje zemlje, samo zbog lošeg života koji ste im pružili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati