Srbija

Direktno.rs

27. 03. 2024. 07:00 0

Srbija na udaru olujne košave: Hitno upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za područje Srbije na olujnu košavu.

- Košava, jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će duvati danas, najjače udare imaće na jugu Banata, od 24 do 28 m/s (85 do 100 km/h), a u Beogradu oko 17 m/s (oko 60 km/h) - navodi se u upozorenju.

U drugom delu noći između srede i četvrtka udari vetra će oslabiti, dodaje se.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima koji će najjači biti na jugu Banata od 24 do 28 metara u sekundi. Jutarnja temperatura od šest stepeni do 12, najviša dnevna od 19 do 23, naveo je RHMZ.

Košava će duvati tokom celog dana, a najjači udari se očekuju večeras i u prvom delu noći. Potom će uslediti prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a do četvrtka ujutro udari košave će oslabiti, vetar će biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali slabijeg intenziteta u odnosu na današnji dan.

Od petka pretežno sunčano i osetno toplije. Za vikend i u ponedelјak maksimalna temperatura od 25 do 29 °C.

Narandžasti meteo-alarm

U Banatu i Pomoravlju na snazi je narandžasti meteo-alarm zbog jakog vetra, što znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Žuti meteo alarm upaljen je u Bačkoj i Beogradu, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati