Srbija

Direktno.rs

16. 03. 2024. 14:38 3

"Vlast satire budućnost Kragujevca i ugrožava generacije"

Usvojeni kragujevački budžet za 2024. godinu govori nam da će se Gradska tržnica raditi još dve godine, a podsetiću da je njena rekonstrukcija započeta još pre 4 godine, a da je predsednik države pre godinu dana obećao pomoć države koja još uvek nije stigla - izjavio je Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora SSP Kragujevac.

Jekić ocenjuje da je budžet Kragujevca za 2024. samo još jedan u nizu iz kojeg izostaju ozbiljne kapitalne investicije, a nižu su katasrofalne odluke koje onemogućavaju sprovođenje odluka koje su u interesu Kragujevčana i dodaje da se kapitalne investiticije u većem delu svode na rekonstrukcije, adaptacije i održavanje.

- Zatim, katastrofalni ugovor o gradskom i prigradskom prevozu, za čiju namenu su povećana izdvajanja na godišnjem nivou za 360 miliona dinara, a za besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u Kragujevcu je potrebno oko 200 miliona dinara. Takođe, dečje odmaralište na Kopaniku je biser koji se nalazi u izuzetno lošem stanju i nema ga u planu investicija, a zbog loših odluka pitanje je kada će doći na red njegova obnova - ističe Jekić.

- Zbog višestruko preplaćenih projekata Kragujevčani danas ne mogu da idu na koncertnu u dvoranu već u sale srednjih škola, ne mogu da se voze dobrim ulicama već se voze ulicama prepunih rupa. Subvencije za javna i javno komunalna preduzeća su iz godine u godinu sve veća, a trenutno su na nivou od 10% planiranog budžeta. Uz povećanje budžeta imamo i konstano povećanje cena komunalnih usluga što je pokazatelj izuzetno lošeg vođenja ovih preduzeća, a što ne čudi jer se kadruje isključivo po stranačkoj pripadnosti - ističe Jekić i zaključuje:

- Izostanak kapitalnih investicija koje se finansiraju iz lokalnog budžeta je postala tradicija ove vlasti, razvojna komponenta izostaje iz godine u godinu što se primećuje na svakom koraku našeg grada. Izostaje zadovoljstvo građana zbog stanja u kakvom se nalazi grad, ali ne izostaje zadovoljstvo firmi koje su bliske Srpskoj naprednoj stranci. Bezidejnost ove vlasti satire budućnost i ozbiljno ugrožava perspektivu generacija koje dolaze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati