Srbija

Direktno.rs

09. 03. 2024. 10:51 11

Surdulica: Kupili 10 godina star kamion po ceni novog!

Da li ste ikada čuli da neko kupi kamion star 10 godina po ceni novog? Vodovod iz Surdulice je uradio baš to. Starost 10 godina, pomoćna šasija u boji šasije, da tovarni prostor bude u boji kabine... Verovali ili ne, to su bili uslovi tendera za kupovinu kamiona po ceni od 80.000 evra - izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Spirić je dodala da će na štetu Surduličkog budžeta, polovni kamion kiper biti plaćen po tri puta većoj ceni od onih koji se prodaju u oglasima, dok se nov prodaje za oko 100.000 evra.

- Nabavke na kojima je JP "Vodovod" Surdulica, pored tendera za čuvenu škodu firme "Autočačak", namestio tender za kamion preduzeću "Resor" iz Gadžinog Hana još jedan je dokaz da je sistemska korupcija zahvatila gotovo svako preduzeće u Srbiji - upozorava Spirić i naglašava da ovo nije izolovani slučaj već simptom korupcije koji je omogućen političkim vezama zbog koga je, u ovom slučaju, preduzeće "Resor" dobilo finansijski podsticaj od Razvojne agencije Srbije ali i sve pohvale bivše premijerke Ane Brnabić pri poseti samom preduzeću u Gadžinom Hanu.


- Iako Surdulica ima duplo niži stepen razvijenosti od republičkog proseka, lokalni funkcioneri su odabrali da plate kamion 50% više od prosečne cene, kako bi sebe i režimske firme obogatili na račun građana koji žive na kreditima. Zato akteri zloupotreba koji su gradili ovakav koruptivni sistem moraju biti izvedeni pred lice pravde kako bismo uspeli da izgradimo pravednije društvo za sve - zaključila je Spirić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati