Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

08. 03. 2024. 11:46 27

Drama ispred Centra za socijalni rad: Deca oduzeta majci, građani provalili ogradu (VIDEO)

Stotinak građana protestuje ispred novosadskog Centra za socijalni rad, a nakon guranja sa policijom, uspeli su da probiju ogradu. Protest je organizovan u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto. Događaj je obezbeđivalo desetak policajaca, a poslato je i pojačenje.

Troje maloletnika od tri, šest i 10 godina smešteni su u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici. Međutim, advokat, majka i građani koji protestuju smatraju da Centar ovim krši propise, piše 021.rs.

Centar za socijalni rad kaže da je u ovom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti.

- To se ogleda u nemaru da se obezbede adekvatni životni uslovi, a u okviru razumno raspoloživih sredstava porodice i to u sledećim oblastima: zdravlja (higijenskog zapuštanja, nevakcinisanja dece po obaveznom kalendaru vakcinacije, nepostupanje u skladu sa preporukama lekara) ostavljanje dece bez nadzora, obrazovanja (nepohađanje obaveznog predškolskog programa u cilju socijalizacije dece i pripreme za školu) emocionalnog razvoja, ishrane, smeštaja (potpuno nehigijenski uslovi u kojima i najmanji požar predstavlja opasnost po opštu bezbednost dece), što narušava, ili može sa velikom verovatnoćom narušiti dečiji fizički, mentalni, duhovni, moralni ili društveni razvoj - navode u CSR.


Kako tvrde u Centru za socijalni rad, uočena su neprimerena ponašanja majke, koja su uznemirila decu. Osim toga, postojala je i nesaradnja sa organom starateljstva koji je sačinio plan usluga, kojim majku obavezuje na preuzimanje određenih koraka kako bi se stekli uslovi za povratak dece u biološku porodici. Majka, kažu u CSR, nijedan od ovih uslova nije ispunila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati