Srbija

Direktno.rs

05. 03. 2024. 15:39 6

"SNS doktor nauka brani ideju o gašenju škole u ZR"

Nije novost da je šira javnost zgrožena saznanjem da gradska naprednjačka vlast na osnovu nekakvog elaborata i nemušte argumentacije, želi da ugasi srednju HPTŠ "Uroš Predić" u Zrenjaninu. Ono što je dodatno šokiralo Zrenjanince, jeste da se uprkos snažnim argumentima i protivljenju pre svega stručne javnosti iz cele države, pojavila jedna intelektualna gromada, da brani ovu užasnu zamisao. Niko drugi, nego svepametni Bađok, izgleda, doktor svih nauka, Darko - izjavila je Sonja Pernat narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica GrO SSP Zrenjanin, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Ovaj, nesretnom igrom slučaja i narodni poslanik u pokrajinskom parlamentu, je verovatno i jedini doktor nauka koji se ikada zalagao za gašenje jedne škole. Pre bi, Bađok dr Darko, trebalo da agituje za otvaranje banatskog Univerziteta, nego za ukidanje obrazovnih profila u pomenutoj srednjoj školi. No, od koga je i očekivano je. Građani Zrenjanina očekuju od ovog držača upaljača za paljenje pirotehničkih sredstava, da se svojim autoritetom i ugledom u naučnom svetu, angažuje i objasni članovima Saveta za obrazovanje Grada Zrenjanina, da bi oni trebalo da pospešuju rad škola, a ne obrnuto - dodaje Pernat.

- Gradonačelniku Zrenjanina ne ide baš u prilog da njegov rad brani Bađok dr Darko. Moram podsetiti javnost da je naučna karijera ovog doktora nauka počela tek sa dolaskom SNS-a na vlast. Pre toga, dotični od naučnih radova ima samo skidanje zastava drugih navijačkih grupa i par navijačkih pokliča. Takođe, ovaj doktor nauka je u svetu nauke prepoznatljiv i po nasilju prema radnici koja se drznula da traži svoju platu i nasilju prema detetu na dečijem igralištu. A od skora je široj javnosti poznat kao vođa puta zrenjanicnima koji ubeđuju Beograđane da je lepo živeti 20 godina bez pijaće vode - zaključuje Sonja Pernat, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica GrO SSP Zrenjanin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati