Srbija

[ Izvor: Mediji ]

03. 03. 2024. 22:05 3

PROPALI pregovori Ziđina i meštana Krivelja

Meštani sela Veliki Krivelj, odlučili su ove nedelje da nastave blokadu saobraćajnice u tom selu, čime je onemogućena proizvodnja u rudniku bakra Novo Cerovo kojim upravlja kompanija "Srbija Ziđin Koper".

Zbor Kriveljana održan je dva dana sastanak u gradskoj upravi Bora, gde je lokalna vlast posredovala u pregovorima koji je trebalo da dovedu do usvajanja Programskih osnova preseljenja sela, čime bi se rešili problemi meštana i nastavak rada u ovom rudniku nakon 35 dana blokade.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je nakon sastanka u petak da su razgovori bili uspešni i da je sporna samo jedna tačka o kojoj su ove nedelje odlučivali meštani Krivelja, ali ispostavilo se da je to ključna tačka od kojih meštani neće odustati, a to je isplata 30.000 evra po domaćinstvu na ime nematerijalne štete.

Meštanka Krivelja Jasna Tomić, koja učestvuje u blokadi, izjavila je nakon sastanka za TV Nova, da je od 139 prisutnih meštana 131 bio za nastavak blokade, jer nisu ispunjeni Programski osnovi koji treba da sadrže isplatu od 30.000 evra na ime nematerijalnih troškova po domaćinstvu.

Navela je da je "Srbija Ziđin Koper" pre godinu dana isplaćivala taj iznos meštanima koji su odlučili da toj kineskoj kompaniji prodaju svoju imovinu, ali da se sada vrši diskriminacija nad ljudima koji do sada to nisu uradili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati