Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

27. 02. 2024. 07:00 4

Do pre dve godine prugom išli vozovi - sada kokoške (VIDEO)

Na pruzi koja se više ne koristi, među detelinarskim zgradama, odnedavno se nalazi kokošinjac.

Kokoške se nalaze unutar prostora ograđenog žicom, koji prelazi preko pruge u Ulici Oblačića Rada. Ove kokoške su na pružnim pragovima i šinama koje su do pre dve godine bile deo aktivne železničke mreže koja je vodila ka staroj Ranžirnoj stanici i koja je ukinuta zbog gradnje nove brze pruge ka Subotici, piše portal 021.rs.

Tu je ograđeno nekoliko desetina kvadrata pruge i da desetak kokošaka mirno šeta unutar ograđenog prostora. Ovaj kokošinjac na pruzi se nalazi nekoliko metara od ograđenog dela za istrčavanje pasa.

Vlasnici pasa rekli su novinarima portala 021.rs da njihovi ljubimci počnu da laju kada vide kokoške, kao i da im je nejasno kako je neko mogao da dobije dozvolu da uzgaja kokoške među stambenim zgradama.

Za sada nema informacija o tome ko je postavio kokošinjac među zgradama na Detelinari, iako se verovatno radi o stanarima neke od obližnjih porodičnih kuća.

U ovom delu Novog Sada, kao i u svim urbanim kvartovima, zabranjeno je držanje živine, stoke i drugih domaćih životinja, što je regulisano članom 12. Odluke o držanju domaćih životinja.

Prostor na kom se nalazi ova pruga planiran je kao buduća saobraćajnica bulevarskog tipa, nakon što se uklone pružni pragovi i šine, a do tada će služiti kao zelena površina i mesto za dečija i druga igrališta, kao i mesto za istrčavanje pasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati