Srbija

[ Izvor: Mediji ]

19. 02. 2024. 14:08 1

Koliko nas neradnih dana čeka do kraja godine

Đaci u Srbiji su se danas vratili u školske klupe nakon mini-odmora zbog Dana državnosti. I mnogi zaposleni su neradne dane spojili sa vikendom i dobili četvorodnevni odmor. Međutim, loša vest za mnoge je da ćemo naredne neradne dane imati tek u maju za Praznik rada i Uskrs.

Đake u aprilu čeka prolećni raspust, koji uključuje uskršnje i prvomajske praznike, a koji počinje u ponedeljak, 29. aprila i završava se u ponedeljak, 6. maja 2024. godine.

Međutim, računajući i dane vikenda pre početka raspusta, đaci neće ići u školu već od subote 27. aprila, a kako se u klupe vraćaju u utorak, 7. maja, to znači da će imati punih 10 dana odmora.

Što se tiče neradnih dana za zaposlene nakon četiri neradna dana u februaru naredni predah od posla nas čeka od prvog maja odnosno Praznika rada koji pada u sredu i drugog maja odnosno četvrtka.

Zatim već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedelje odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedeljak. Ako vam je ostalo godišnjeg odmora možete da uzmete samo četiri radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi.

Nakon majskog odmora neradni dan zaposlene čeka tek u novembru i to 11. novembra koji pada u ponedeljak kada obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Neradni dani do kraja 2024. godine

1. maj - Praznik rada, SREDA
2. maj - Praznik rada, ČETVRTAK
3. maj - Veliki petak, PETAK
5. maj - Vaskrs, NEDELJA
6. maj - Vaskršnji ponedeljak, PONEDELJAK
11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu, PONEDELJAK

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati