Srbija

[ Izvor: Zama Aero ]

11. 02. 2024. 21:13 18

Aerodrom Morava najveći fijasko u istoriji Kraljeva?

Regionalni portal koji prati dešavanja u vazdušnom saobraćaju "ZamaAero" piše da je Aerodrom Morava u Lađevcima "najveći fijasko i propust u istoriji regiona".

Državno, ali i lokalno rukovodstvo tvrdilio je da Morava ima potencijala. I to najčešće u predizbornim kampanjama.

Kako ga onda nije bilo za letove ka Beču? Linija koja je najavljivana kao perspektivna, a aktivno je funkcionisala svega šest meseci.

Danas postoje letovi do Istanbula, dva puta nedeljno. U letnjoj sezoni se može putovati i do Tivta i Soluna.

I sada se postavlja pitanje, zašto Morava nema više letova?

- Odgovor je vrlo jednostavan. Zato što nema dovoljno putnika. Morava koja je na samo sat i po auto-putem od Aerodroma Beograd, nema nikakve šanse da se profiliše uz Beograd koji ima ogroman broj linija i mnogo frekvencija. I zato nije konkurentna. Moravi gravitira premalo potencijalnih putnika. Zašto je onda potrošeno više od 40 miliona evra za ovaj aerodrom i zaposleno nekoliko desetina radnika? Definitivno najveći fijasko i propust u istoriji regiona - piše portal "ZamaAero".

Zanimljivo je da nijedna turistička agencija ne nudi aranžmane za ove destinacije, pa je interesovanje putnika i dalje malo.

S druge strane, turistički radnici kao problem ističu odabir linija, smatrajući da će za porodice putovanje do Crne Gore i Soluna i dalje biti jeftinije autobusom.

- Mi smo zemlja u kojoj će aerodromi morati da rade više, niški aerodrom će morati da radi mnogo jače, ali će i Lađevci, odnosno Morava, osim ove dve ili tri linije koje postoje za Istanbul i Solun, morati da radi još više i još bolje, a za to je potrebno da budemo još bogatiji - rekao je predsednik Aleksandar Vučić 6. decembra prošle godine.

Odgovor na ovu analizu portala "ZamaAero", nije stigao ni iz Ministarstva saobraćaja, kao ni od Javnog preduzeća "Aerodromi Srbije".

Ka aerodromu Morava postoji samo jedan putokaz, širine oko pola metra. I to je ono što je oduvek bilo čudno.

Zašto putokazi ka putničkom aerodromu nisu snažno i jasno naglašeni, kao svuda u svetu, kako ne biste imali šansu da ga promašite?

Ispostavilo se da je Morava jedan mali aerodrom, kao i taj znak na Ibarskoj magistrali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati