Srbija

[ Izvor: Mediji ]

10. 02. 2024. 19:39 0

RHMZ: Večeras kiša i jak vetar

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da nas tokom večeri očekuje oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom, osim na jugoistoku i istoku gde će biti suvo.

U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije duvaće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, jugozapadni i južni vetar, a takođe će i u toku noći na jugu duvati jak jugoistočni vetar, sa olujnim udarima.

Tokom večeri oblačno, ponegde sa slabom kišom, osim na jugoistoku i istoku gde će biti suvo. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije duvaće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, jugozapadni i južni vetar. Takođe, na jugu Banata duvaće jak jugoistočni vetar, tokom noći sa olujnim udarima.

Padavine prvo na jugozapadu Srbije

Do kraja nedelje natprosečno toplo - maksimalna temperatura od 16 do 22 °S, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni vetar. Olujni udari vetra danas se očekuju u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, a sutra i na jugu Banata i u donjem Podunavlјu, kiša će pretežno padati na jugozapadu Srbije, naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, a povremeno se očekuje i u Vojvodini, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlјe biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo. Početkom sledeće sedmice oblačno i hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima.

U zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljen je žuti meteo alarm zbog jakog vetra, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati