Srbija

S. M.

25. 01. 2024. 07:00 11

Tenzije u SNS zbog - FOTELJA

Za danas u 12 sati zakazana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Blace na kojoj će se birati predsednik Skupštine. Odnos snaga u Blacu je vrlo zanimljiv, s obzirom na to da od 25 odbornika, SNS ima svega 15, a ostali deset. Tu je SPS sa četiri odbornika, koalicija "Srbija protiv nasilja" sa tri odbornika, dok DSS ima tri mesta u lokalnoj skupštini.

Problem je hoće li SPS podržati SNS, kao na primer u Prokuplju, ili će u duhu svoje kampanje na lokalu da ostane čvrsta opozicija ovoj stranci.

Nije tajna i da su se predstavnici SPS u Blacu koji su bili u Privremenom organu javno izjašnjavali da se distanciraju od odluka koje su donosili SNS predstavnici. Tu je i neposredno pre izbora član SPS Dejan Dimitrijević pevao pesmu na proslavi u kojoj vređa Aleksandra Vučića. I on je na listi socijalista kao odbornik.

Ipak, sve to i nije toliko važno, koliko je u samom odboru SNS u Blacu poslednjih dana vrlo živo. Tenzije se ne smiruju, a problem je podela fotelja. Za mesto predsednika opštine i predsednika skupštine bore se po dva člana naprednjaka. Prvi čovek Blaca želi da bude dosadašnji predsednik Ivan Burgić, ali istu želju ima i Zlatko Dimitrijević.

I stolica prvog čoveka Skupštine Blaca je želja dva naprednjaka. Dosadašnji predsednik Dejan Mijajlović ne bi da se odrekne ove funkcije, ali je to mesto pikirala i Suzana Veljović, koja je poverenik SNS u Blacu, a i na listi je, ali dosta nisko za narodnog poslanika.

- To su dve struje koje nikako ne mogu da se spoje i svako vuče na svoju stranu. Dimitrijeviću je pre izbora obećana predsednička fotelja, ali na sastanku kojem je prisustvovao i Dragan Stevanović Boske rečeno mu je da mora da odustane. Izašao je nezadovoljan, ali su i ostali bili nezadovoljni - priča nam osoba dobro upućena u dešavanja u lokalnom SNS-u.

I dok jedni brinu kako će SPS da postupi i da li će da se priključi SNS-u, ovaj odbor ima muku unutar svojih redova, pa izgleda i da ne misle na SPS.

Šta će od svega ispasti, videće se ovog četvrtka, a ova sednica, koja će, kao i u Prokuplju, proći bez izbora predsednika Opštine, dovoljno govori da se o svemu još kalkuliše, jer je uobičajno da se na konstitutivnoj sednici izaberu sve funcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati