Srbija

M. Z.

21. 01. 2024. 16:13 19

Uzeli vaučere za odmor, sad ih prodaju po OVIM cenama: Šta kažu iz Ministarstva?

Besplatni vaučeri koji su deljeni za odmor širom Srbije izazvali su velike redove u ponedeljak gotovo ispred svih pošta. Ljudi su stali u red i nekoliko sati pre početka radnog vremena Pošte, a mnogi od njih su bili nezadovoljni jer su vaučeri otišli za par sati.

Način podele vaučera dobar deo građana je iznervirao, čemu je u prilog svedočila i izjava jedne Leskovčanke.

- Davali su samo preko veze, njihovima, mi smo izigrani, smrzavajući se - izjavila je tada Radmila Krstić, koja je od 6.30 do 10 sati čekala u redu.

I samo par dana nakon podele vaučera, na društvenim mrežama su se pojavili oglasi. I tiču se dalje prodaje vaučera, i to po ceni od 3.000 i 5.000 dinara.

To je obelodanilo Udruženje potrošača Efektiva, koje je najpre podelilo objavu sa Fejsbuk grupe, gde jedna građanka Pančeva ističe da bi prodala tri vaučera po 3.000 dinara.

Naravno, ovo je izazvalo gnev ljudi, koji su na Fejsbuku bljuvali vatru po onima koji su na ovaj način odlučili da zarade.

"Mi smo narod koji je prečicama stigao u ambis", "Srbija brale... Ni časti ni sramote, eto koliko nam je dobro i kojim vrednostima naginjemo", "Bedna Srbijo, u moralnom, finansijskom i svakom smislu", "Zbog vas takvih alavih ponzioneri kojima je potrebna banja ne mogu da odu", "Pa toliko lepi žive pod Vučićem, a ljubav je obostrana... Nema Srbiji spasa", samo su neki od komentara ogorčenih građana.

Reagovalo Ministarstvo

A kako bi sprečilo ovakve i slične zloupotrebe, iz Ministarstva turizma i omladine su istakli da je raspisana javna nabavka za izradu dizajna i štampanje turističkih vaučera sa vodenim žigom i zaštitom od falsifikovanja, piše Danas.

Ideja ovakve nabavke, kako je objašnjeno, jeste da se spreče zloupotrebe vaučera, odnosno umnožavanje, kopiranje ili falsifikovanje vaučera.

Na taj način, kako se navodi, štite se interesi korisnika vaučera, države i pružaoca usluge smeštaja, koji učestvuju u realizaciji sistema turističkih vaučera. Na vaučerima će, između ostalog, biti navedena novčana vrednost, serijski broj vaučera - bar kod, i krajnji rok korišćenja vaučera, 20. novembar 2024. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati