Srbija

[ Izvor: N1 ]

04. 01. 2024. 22:31 8

Vlada Kosova ukinula stavljanje stikera na tablice iz Srbije

Vlada Kosova je na sednici elektronskoj sednici usvojila Odluku kojom je odobrila prestanak režima postavljanja stikera nad tablicama Srbije.

- Uklanjanje ovog režima jeste akt dobrih komšijskih odnosa i dolazi nakon potpunog priznanja tablica Kosova od strane Srbije - navodi se u saopštenju za medije kosovske Vlade.

Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.

Prethodno je Vlada Srbije 25. decembra prošle godine donela odluku kojom je na teritoriji Srbije omogućeno slobodno kretanje vozila sa kosovskim, "RKS" registarskim oznakama.

Kako je pre toga saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, Vlada Srbije je takvu odluku donela da bi "pomogla Srbima sa Kosova".

On je, saopštavajući tu odluku medijima, rekao da je to dodatni impuls za inicijativu "Otvoreni Balkan", koji će olaskšati živote Srbima koji žive na Kosovu, jer oni najviše koriste administrativne prelaze.

Odluka Vlade Srbije o priznavanju "RKS" tablica je doneta neposredno nakon što su Srbi koji žive u opštinama na severu Kosova u najvećoj meri zamenili dotadašnje statusno neutralne Unmikove "KS" tablice, kao i tablice koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sa imenima gradova na Kosovu, sa registraskim tablicama koje izdaju vlasti u Prištini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati