Srbija

S. M.

16. 11. 2023. 14:00 1

Nema dana, a da nije u BLOKADI: Kruševačka toplana grca u DUGOVIMA

Kruševačno JKP "Gradska toplana", preduzeće ljubimac SNS vlasti u ovom gradu je u katastrofalnom stanju i dok se građani koji redovno plaćaju usluge grejanja ne hvale kvalitetom, zbog ovog preduzeća se podižu krediti. Poslednji je onaj od 500 miliona dinara, zbog kojeg je Grad Kruševac založio imovinu, a žirant je JKP "Vodovod".

U prethodnih pet godina JKP "Toplana" je bila u stalnim blokadama, pokazuju zvanični podoci, a samo u ovoj godini od aprila su 70 dana bili u blokadi, od toga poslednji put od 2. novembra do 10. novembra. Bukvalno, nema meseca u kojem nisu blokirani zbog prispelih obaveza.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je intervenisao da se vrate dugovanja koje Toplana ima, čak je pre dve godine kategorično tvrdio da više nema problema, Vlada Republike Srbije, takođe, je novčano pomogla, ali ovo preduzeće nešto ne radi kako treba, ili ga ne vode kako treba.

U nekoliko navrata je i GrO SSP Kruševac ukazivao na katastrofalno poslovanje JKP "Gradska toplana" u Kruševcu.

- Upozoravali smo na zloupotrebe koje se dešavaju, korupciju, nameštene tendere, ogromne dugovali i na ogromne finansijske gubitke preduzeća. Da smo govorili istinu dokazuje i činjenica da suračuni krusevačke toplane u poslednjih mesec dana više puta bili u blokadiza ogromne sume novca. Zabrinuti za svoju sudbinu javili su nam se uzbunjivači iz ovog gradskog preduzeća i poslali dokumenta koja pokazuju da su dugovanja skoro dve milijarde dinara - kaže potpredsednikGrO SSP Kruševac Stefan Bojčić.

Čak su tražili hitnu smenu rukovodstva u JKP "Gradska toplana", ali naravno, niko ne čuje njihove apele i zabrinutost za građane i zaposlene u ovom preduzeću.

Iako se za sada problem funkcionisanja JKP “Gradska toplana” guraju pod tepih i o njima se ćuti, jednom sve mora doći na naplatu, a tada će najviše izgubiti građani Kruševca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati