Srbija

Direktno.rs

04. 09. 2023. 22:19 1

SSP: Osuđujemo vandalski čin u Subotici

"Inicijativni pokrajinski odbor Stranke slobode i pravde najoštrije osuđuje vandalski čin uništavanja natpisa imena grada na mađarskom jeziku u Subotici. Takođe osuđuje i sramne grafite usmerene protiv predsednika skupštine grada - Balinta Pastora, gde se o njemu piše uvredljivim tonom", navodi se u saopštenju Inicijativnog pokrajinskog odbora SSP, koje prenosimo u celosti.

"S druge strane, nažalost, ovi grafiti su plod vođenja pogrešne kulturološke politike SNS-a sa svojim koalicionim partnerima u jednom višenacionalnom gradu kao što je Subotica. Pozivamo nadležne organe da u što skorijem roku reše ovaj slučaj i kazne počinioce. Ovi vandalski činovi govore o jednom opštem stanju u društvu u kome su sve norme i pravila dovedene do besmisla. Subotica je oduvek bila grad za primer suživota i tolerancije. Verujemo da građani neće nasesti na provokacije koje imaju za cilj da izazovu mržnju među komšijama i prijateljima.

Ovakve konfliktne situacije obično nastaju u siromašnim društvima da bi skrenule pažnju sa problema koji pogađaju sve građane, bez obzira na nacionalnost. Liste čekanja u bolnici se mere u mesecima, a često i u godinama. Prosečna plata Subotičana je daleko manja od republičkog proseka. Krijumčarske bande migranata haraju po pograničnom pojasu, dok institucije ne funkcionišu.

Stranka slobode i pravde smatra da samo zajedničkim radom i međusobnim razumevanjem i poštovanjem svih nacija, kojih u Subotici ima 21, mi možemo da budemo Evropa u malom, gde i pripadamo", zaključuje se u saopštenju Inicijativnog pokrajinskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati