Srbija

S. M.

31. 08. 2023. 13:07 11

Prodata zgrada apoteke, a kupac ima ulog od 100 DINARA

Na sednici Skupštine grada Prokuplja potvrđeno je da je zgradu Gradske apoteke od 431 kvadrat za 32 miliona dinara, u samom centru Prokuplja kupilo begradsko društvo sa ograničenom odgovornošću "Tatarino". Uvidom u registar Agencije za privredne registre, ovo društvo je osnovano 17. februara 2022. godine sa kapitalom od 100 dinara. Član je Sandro Tartari, a zakonski zastupnik Milan Svrdlin. Osnovna delatnost ovog DOO je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. Treba napomenuti da je ovo preduzeće i jednino koje se javilo na konkurs.

- Ovo je još jedan primer kako se najznačajnija prokupačka imovina prodaje ispod realne cene i sumnjamo ljudima bliskim SNS. Ko je to društvo, kakve su njegove namere, odakle im pare i koji je cilj kupovine nekog iz Beograda zgrade u centru Prokuplja, zaista nam nije jasno. Za propadanje apoteke direktni krivac je lokalni SNS, a sada je i ovu zgradu prodao ispod nabavne cene. Kome, možemo samo da sumnjamo - prokomentarisao je prodaju zgrade apoteke Milomir Andrić, predsednik GrO Stranke slobode i pravde u Prokuplju.
I zaista, rasprodaja imovine započela je u neku ruku baš sa apotekom, kada je objavljena njena koncesija. Taj proces je završen decembra 2020. godine kada su Gradska apoteka i svih trinaest objekata na teritoriji Topličkog okruga dati su koncesionaru "Fili farm" na petnaest godina.
Koncesija je pravdana time da Apoteka ne može da se izbori sa tržištem, te da posluje lose. Tada je njen direktor bio sadašnji načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković. On lično se dve godine ranije hvalio da je baš prokupačka apoteka proglašena za najboljom u Srbiji. Pre njega, direktor apoteke bio je i narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić za kojeg su se vezivale tri apoteke na Kosovu I Metohiji, koje su bile u vlasništvu sada njegovog pokojnog oca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati