Srbija

[ Izvor: Mediji ]

01. 06. 2023. 21:21 7

Protest protiv nasilja održan u Kraljevu i Aranđelovcu (FOTO)

Građani i simpatizeri stranaka u četvrtak su se okupili na prostoru "Venca slobode" i održali protest "Aranđelovac protiv nasilja". I u Kraljevu se potestna šetnja pod parolom "Kraljevo protiv nasilja" održala po peti put, javio je RTS.

- Po ovom pljusku smo došli da iskažemo nezadovoljstvo zbog stanja u društvu, nepravdi, nasilja u svim oblastima. I u Aranđelovcu i u celoj Srbiji moramo da se borimo za bolje dane i budućnost naše dece i unuka. Mi Aranđelovčani podržavamo sve mirne proteste u prestonici, ali i u svim gradovima u Srbiji. Zajedno smo jači - kaže za N1 Dragan Todorović, novinar iz Aranđelovca.

Ovo je prvi protest "Aranđelovac protiv nasilja", a građani i predstavnici političkih stranaka tvrde da će i narednih nedelja dolaziti na prostor "Venca slobode", mesta sa kog su kretala sva dešavanja protiv nepravdi u društvu.

Na 15 minuta građani su zaustavili saobraćaj u centralnoj ulici Knjaza Miloša, prelazeći u krug preko "ležećeg pčolicajca". Incidenata nije bilo, osim jednog kamiondžije koji je odustao od nasilnog prolaza kroz mirne demonstrante.

Protest u Aranđelovcu organizovali su građani, a podržale sve opozicione stranke, Demokratska stranka, Narodna stranka, Zdrava Srbija, Stranka slobode i pravde, Dveri, Zavetnici i POKS.

U Kraljevu, protestna šetnja pod parolom "Kraljevo protiv nasilja" održana je peti put u tom gradu, javio je RTS.

Okupljen su u miru i tišini prošetali centralnim ulicama grada do Trga srpskih ratnika, odakle su poručili da neće odustati dok Srbija, kako su kazali, ne bude bezbedna zemlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati