Srbija

[ Izvor: Kosovo online ]

28. 05. 2023. 20:15 2

Od sutra bez nastave u svim školama na severu Kosova

U svim školama na severu Kosova i Metohije zbog prusustva kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a u interesu i bezbednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku, navodi se u saopštenju načelnika Školske uprave za KiM Ivana Zaporožca, koje dostavljeno redakciji Kosovo-online. com.

Ovakva odluka, kako se navodi, doneta je nakon mnogih poziva i pristiglih poruka direktorima škola i razrednim starešinama od strane roditelja u kojima izražavaju svoju zabrinutost i strah za bezbednost svoje dece, u školama u čijoj se neposrednoj blizini kao i na mestima gde učenici prolaze na putu do škole nalaze policajci sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole.Odluka je doneta jednoglasno na današnjem sastanku direktora škola sa severa Kosova sa načelnikom Školske uprave.

- U svim školama na severu Kosova i Metohije zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a sve u interesu i bezbednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku. Roditelje će razredne starešine obavestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe. U skladu sa Zakonom o osnovnim sistemima obrazovanja, član 105, odluka je prosleđena nadležnim organima na odobrenje - navodi se u saopštenju koje je potpisao Zaporožac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati