Srbija

S. M.

25. 05. 2023. 18:32 17

Nisu hteli na Vučićev miting, pa im ugasili radna mesta!

Sektor za informatičko- komunikacione tehnologije Grada Niša je ovog četvrtka rasformiran, a zaposleni su se povodom toga obratili i gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski u pisanoj formi. Oni sumnjaju da je sektor ugašen jer su odbili da idu na miting Srpske napredne stranke zakazan za 26. maj u Beogradu.

- Prema Vašem javnom obaveštenju na konferenciji za novinare u kome ste zamolili zaposlene koji trpe pritisak zbog odbijanja odlaska na miting da Vas o istom obaveste, obaveštavamo Vas da je na rukovodioce, šefove i koordinatore bivšeg Sektora za informatičko-komunikacione tehnologije vršen pritisak uz naznačavanje da će zbog neodlaska na miting 26. maja 2023. godine biti posledica. Kako su pomeuti odbili odlazak na miting, posledice su usledile u vidu gašenja Sektora, nakon čak 26 godina rada i razvijanja i održavanja IKT sistema Grada Niša, kao sistema od posebnog značaja. Zaposleni su raspoređeni u okviru drugih sektora - navodi se u dopisu koji su zaposleni u ovom Sektoru poslali gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

Zaduženja ove Službe su, barem prema onome što se navodi na sajtu Gradske uprave Niš, poslovi na projektovanju, apliciranju i održavanju informaciono-tehnološkog sistema i geografskog informacionog sistema za potrebe organa Grada, poslovi na obučavanju korisnika za korišćenje informacionog sistema, a između ostalog i učešće u pripremi dokumentacije za javne nabavke iz nadležnosti Službe.

Zbog gašenja radnih mesta u IKT Grada Niša radnici su ogorčeni, a mi vam prenosimo objavu jednog od njih na društvenim mrežama:

- Danas je posle 26 godina rada ugašen Sektor za IKT Grada Niša, kome i ja pripadam. Sektor je rasformiran, a radnici su preraspoređeni na druga radna mesta. U ovom vremenu naprednih tehnologija, neko je procenio da našem lepom gradu ne treba IKT - navodi se u objavi, te se dodaje:

- Koincidencija, ALI SAMO KOINCIDENCIJA je što su dan ranije, svi rukovodioci iz IKT-a odbili da idu na sutrašnji miting u Beograd. Mi smo danas sa osmehom otišli da preuzmemo nova rešenja, a o nemilom događaju obavestili zvanično gradonačelnicu, jer je zamolila da joj se obrate svi oni na koje se vrše pritisci - navedeo je ovaj radnik i zaključio:

- Svim dragim kolegama koji sutra idu u Beograd, a na njih se ne vrši nikakav pritisak, želim srećan put! I te iste kolege molim - pogledajte se sada u ogledalo. Vidite li obraze?

Inače, kako se bliži miting SNS 26. maja, tako isplivavaju svi vidovi pritiska da građani, posebno oni koji su zaposleni u javnom sektoru, prisustvuju tom događaju.

Povodom gašenja ove Službe, poslali smo pitanja gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski i čekamo odgovor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati