Srbija

S. M.

27. 05. 2023. 07:00 10

Inspektor štrajkuje glađu u policijskoj stanici

Inspektor Zoran Petrović, koji radi u Policijskoj stanici Trgovište započeo je u četvrtak štrajk glađu u stanici, jer, kako kaže, ne može više da trpi korupciju i malverzacije nadređenih. On je za Direktno.rs rekao da je to njegov očajnički potez i apel da se zakon primenjuje i važi za sve i ostaje u štrajku do ispunjenja zahteva.

Petrović je već 30 godina u službi, a i predsednik je ogranka Sindikata ujedinjene policije u Vranju.

- Za spasenje svih nas koji trpimo zulume i tiraniju partijskih postavlјenih rukovodioca, stupio sam u štrajk glađu do ispunjenja zahteva. Pre svega zahtevam da se po hitnom postupku pokrenu disciplinski postupci protiv načelnika PS Trgovište, A.I. i saobraćajnog policajca T.A. koji su po hilјaditi put konzumirali alholol za vreme rada, a prvi put alkotestirani i time omogućiti da se u skladu sa odredbom čl. 217. stav 4. Zakona o policiji, protiv A.I. i T.A. donesu rešenja o privremenom udalјenju iz službe - navodi razloge svog štrajka Zoran Petrović.

On dodaje da je alkotestom utvrđeno da načelnik PS Trgovište u momentu kada mu je urađen alkotest je imao 1,09 promila alkohola u krvi, a policajac koji je bio sa njim 0,69 promila alkohola u krvi, što je teška povreda. On je o ovome dopisom obavestio Ministarstvo policije i direktora policije i predočio sve dokaze koje ima, a koji se tiču toga da je policijski vrh u Trgovištu i Vranju u službi lokalnih moćnika i stranke na vlasti, ali da odgovora nema.

- Unazad nekoliko godina ukazujem na malverzacije i korupciju u vranjskoj Policijskoj upravi i jedino što se pojavilo kao odgovor na to je da sam iz Vranja premešten u Trgovište. Protiv mene je pokrenuto čak 14 disciplinskih postupaka, a ja sam podneo nekoliko tužbi za mobing. Bezbroj prijava sam podneo za nesavestan rad u službi određenog broja rukovodilaca i svi su zataškani. Više nemam instrumenata da savesno radim svoj posao, te sam se odlučio na štrajk - objašnjava Petrović.

Dodaje da su kao sindikat mnogobrojnim konkretnim prijavama ukazali na politikanstvo koje se sprovodi u PU u Vranju, organizovanom kriminalu i korupciji od strane onih koji bi trebalo da se bore protiv iste.

- Naše prijave su po ustaljenoj praksi dolazile na postupanje kod onih ovlašćenih službenih lica protiv kojih smo pisali.To su ona OSL koji su predhodno nepotistički i partokratski postavljeni na te pozicije, kako bi služili svrsi i zbog nepostupanja po našim prijavama dobijali nagrade u vidu zapošljavanja supruge, dece, rođaka i švalerke i to van konkursa i zakonskih uslova. Neretko smo ukazivali na nezakonito, neprofesionalno i nemoralno ponašanje načelnika PS Trgovište i njemu bliskih policijskih službenika. I podnosili prijave. Ova organizovana grupa stavila se na raspolaganju lokalnom političkom moćniku, kojih je kao komesar štitio od svih kontrola i prijava - objašnjava Petrović šta je prethodilo ovom štrajku.

Zbog svega navedenog jedan od zahteva njegovog štrajka je i smena v.d. načelnika PU Vranje Saše Nedeljkovića, koji se, kao Petrović, tvrdi, stavio u službu stranke, a ne države i prava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati