Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

18. 05. 2023. 18:09 2

Prvi čovek NS kaže - radovi perfektni, a na tom mestu potop (VIDEO)

Rekonstrukcija nadvožnjaka u Partizanskoj ulici, koja je trebalo da reši problem atmosferskih voda, ipak nije otklonila hroničnu tegobu Novosađana posle jačih kiša, što se pokazalo u sredu tokom nevremena.

Kako javlja portal 021, ova ulica je ponovo bila poplavljena i bila je jedna od najkritičnijih tačaka.

Prilikom završetka radova u ovoj ulici gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je problem zadržavanja vode, poručujući da je taj problem rešen - odnosno da je stvar prošlosti.

- Ono što je važno je da se ovde posle svake jače kiše zadržavala voda, a sada je to izvođač radova doveo do perfekcije, i nećemo više morati da sa pumpama rešavamo te probleme - rekao je Đurić.

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je da je železnički nadvožnjak u Partizanskoj ulici u Novom Sadu izgrađen "po projektu i kvalitetno".

Kako su naveli u saopštenju, u situaciji kada je u sredu, 17. maja, usled naglih i obilnih padavina jedan deo Novog Sada bio pod vodom, a sa poplavama su suočeni delovi Srbije i čitav region, "tendenciozno je i zlonamerno na bilo koji način dovoditi u pitanje kvalitet radova izvedenih prilikom izgradnje novog železničkog nadvožnjaka".

- Svi radovi na izgradnji novog nadvožnjaka u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, u okviru projekta brze pruge Novi Sad - Subotica, urađeni su prema projektu, uključujući i rešavanje problema odvođenja atmosferskih voda, sa kojim se ovaj deo grada godinama unazad susretao - navodi se u saopštenju.

Dodaju da je dugogodišnji problem odvođenja atmosferskih voda bio rešen prilikom izgradnje.

- U situaciji velikih vremenskih neprilika i obilnih kiša, taj sistem jednostavno nije mogao da odjednom primi i odvede toliku količinu vode. Kao što to nije bilo moguće ni na drugim lokacijama u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Srbije, kao ni u brojnim gradovima u regionu. Toliku količinu padavina u tako kratkom roku, jednostavno, ni jedan odvodni sistem nije u mogućnosti da odmah reši - zaključuje se u saopštenju Infrastrukture.

Međutim, stvarnost je dementovala i prvog čoveka Novog Sada i "Infrastrukuturu železnice Srbije", budući da je pomenuta ulica, ali i dobar deo Novog Sada bio pod vodom...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati